Trasigt rör

Hej på er!
Hur har eran helg varit?
Min helg har varit helt okej, jag har inte gjort så mycket.
I lördags kom en rörmokare (som egentligen skulle ha kommit i fredags men inte dök upp) och han kunde bara fixa avloppet i köket provisoriskt.
Idag ska en annan rörmokare komma och laga allt, förhoppningsvis…
Jag måste verkligen ge en jävla stor känga till min hyresvärd SBB och Opal VVS som utfört reliningen i husen här i Hagen, de är fruktansvärt dåliga på ge information, hålla tider, hålla det de säger och göra saker ordentligt!
Allt har bara varit en jävla mardröm när de har gjort relining i både köket och badrummet.
För er som inte vet vad relining är så är det:

"Lining-metoden, även kallad strumpa/foderteknik, är en reliningmetod som innebär att man skjuter in en "strumpa" indränkt i epoxi i rörsystemet och sedan låter strumpan härdas under tryck.
Slutresultatet av strumpan blir ett gastätt rör, vilket innebär att man måste fräsa hål i alla röranslutningar, i vilka man sedan kan placera speciella grenrörsförstärkningar."

Badrummet tog 5 dagar, vilket är bra tidsmässigt, men man fick ingen information om toavagnen på gården, fick inte veta något om nycklarna dit och man visste inte ens om man kunde använda köket undertiden (vi fick fråga arbetarna på morgonen när de kom).

Veckan efter var det dags för köket, badrummet var då klart.
Men köket drog ut på tiden, det skulle komma en rörmokaren den fredagen men det kom ingen.
Måndagen efter kom fastighetsskötaren och satte ihop allt själv eftersom det annars skulle dröja.

Allt detta var för cirka 1 månad sedan.
Förra onsdagen plingade det på dörren kl 7.40 (20 minuter innan jag skulle iväg till veterinären med Smulan) och där ute står fastighetsskötaren med en kille från Opal.
Det forsar ut vatten i grannen kök nedanför mig och man vet inte varför.
De var tvungna att kolla rören i mitt kök och i grannens bredvid mig.
Rören från mitt kök var okej, men som jag förstod det så är röret som går ihop från mitt och grannens kök trasigt och det är trasigt vid grannens kök nedanför.
Jävla cirkus alltihopa!
Under den onsdagen kunde inte Opal göra något, däremot kom de på torsdagen och lagade röret från mitt kök och det skulle då ha kommit en rörmokare och sätta tillbaka allt på fredagen, men som ni nu vet kom ingen.

Nu håller vi tummarna för att allt blir fixat och håller sig fixat!
Är jäkligt less på hantverkare för tillfället.

 

Något annat som är roligare är att vågen visar 92 kg idag!
-24 kg från att denna resa började 💪 

Kommentera här: